Beadfilter

Beadfilters zijn filtersystemen die sinds worden ingezet door de meer veeleisende vijverbezitters. Beadfilters zijn gesloten drukvaten gevuld met duizenden kunststof korreltjes, die beads worden genoemd.De beadfilter is geschikt voor zowel de kleinere als ook de grotere vijver, beadfilters hebben een sterke mechanische én biologische werking. Beadfilterers hebben een gesloten bolvorm en kan zowel pomp- als gravity opgesteld worden. Het filter heeft een meerwegklep waarmee verschillende functies kunnen worden ingesteld. Het reinigen gebeurt door de beads door middel van lucht flink door elkaar te blazen waardoor het vuil loslaat en kan worden afgevoerd middels een backwash (terugspoeling) in de tegengestelde richting.De duizenden korrels in een beadfilter vormen een soort bed waar het water van onder naar boven doorheen wordt geperst.
Aan de onderzijde van dit bed worden de zwevende vuildeeltjes uit het vijverwater opgevangen, dit is de mechanische filterfunctie.
De beads, waarop de bacteriekolonie, nemen vervolgens ook de biologische omzetting van afvalstoffen voor hun rekening, dit is de biologische filterfunctie.
De bacteriehuishouding op deze beads is wel tot 6 keer zo groot als in een filter met filtermatten waardoor deze beadfilters een enorm sterke biologische filterfunctie kennen.

Het beadfilter is zeer onderhoudsvriendelijk.

Door de meerwegklep kan men eenvoudig en snel backwashen, doorspoelen met lucht of water of het verzamelde vuil laten weglopen.Het is voor een beadfilter noodzakelijk om een vortex of zeef als voorfilter te gebruiken omdat anders de beadfilter te snel verstopt zou raken. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin